Személyi hitelek

Nagy általánosságban elmondható, hogy személyi kölcsönre akkor van szükségünk,  ha valami váratlan esemény folytán kisebb-nagyobb összegre van szükségünk. A személyi kölcsönökről elmondható,  hogy magasabb kamatozásúak, mint a hagyományos lakáshitel, melyek jelzálog alapúak, tehát a kölcsön fedezete az ingatlan.

A hirtelen jött kiadásokra egy lehetőség, a mára már elég konszolidált kamatokkal és feltételekkel bíró személyi kölcsön, amit az esetleges kedvező feltételek ellenére is alaposan fontoljuk meg, hogy mire vesszük fel! A lehetőségek tárháza végtelen, a fogászati beavatkozástól, a képzéseken át, adósság rendezésre, és van aki még az ajándékvásárlásra is, tehát sok mindenre lehet jó. Ezek megvalósításához jelenleg számtalan megoldás lelhető fel a piacon.

Akinek szabad felhasználású hitelre van szüksége, de nincs ingatlanfedezete, jó megoldás lehet. Az látszik, hogy ezzel sokan élnek is, mert az elmúlt évhez képest 54%-ot nőtt idén a piac. A személyi hitel gyorsan és könnyen intézhető, ezért ma Magyarországon talán az egyik legkeresettebb kölcsön.

Tény, hogy sok-sok olyan esemény adódhat, amiért rövidebb vagy hosszabb időre szükséges háztartásunknak egy kis kiegészítés. Ezen nehézségek leküzdésére, megfontolás után felelősséggel felvehetjük, de a választás előtt fontoljuk meg a következőket:

  • milyen hosszú futamidőben szükséges gondolkodni?
  • mekkora összeg az, amit havonta a törlesztésre tudunk fordítani az egyéb háztartási kiadásaink mellett úgy, hogy ne boruljon fel a család anyagi egyensúlya?
  • Ha 500.000Ft-ra van szükség, ne vegyen fel 700.000-et, csak mert egy bank a nagyobb összegre fél százalékkal alacsonyabb kamatot hirdet!

Hogyan vegyünk fel felelősen személyi hitelt?

Pillanatnyi fellángolásból soha ne vegyük fel, és jól gondoljuk meg, valóban szükségünk van-e az adott termékre, szolgáltatásra?

Ha kisebb hitelre van szükségünk, érdemes lehet átnézetni egy szakemberrel a jelenlegi kölcsöneinket is! Egyre több, adósságrendezésre kiválóan alkalmas, termék van a piacon. Látványos megtakarítást érhetünk el, ha korábban 20-25%-os kamaton felvett hiteleinket, még drágább hitelkártyáinkat egy csokorba szedjük és egy bank által kedvezőbbre váltjuk. Jelenleg 8-9%-os kamat mellett már 6-7 évig fix hitelt kaphatunk ingatlanfedezet nélkül! Egy ilyen kiváltással legtöbbször összehozható, hogy újonnan felvenni kívánt hitelünkkel sem emelkedik a háztartás összes kiadása a kedvezőbb konstukciónak köszönhetően!

Az igénylés akár minimálbérrel is működik, de magasabb nettó jövedelemmel (kb. 250 000 Ft) nagyon kedvező kondíciókkal juthatunk kölcsönhöz. A bankok kategóriákba sorolják az igénylők jövedelmeit, ez alapján vannak olyanok, melyeket elsődlegesként fogadnak el, ilyen a munkabér és a nyugdíj, illetve vannak kiegészítő jövedelmek, melyek csak kiegészítésként fogadhatók el, mint a Cafeteria, bónusz és a családtámogatási ellátások bármelyike.

Vállalkozók és akik készpénzben kapják a jövedelmüket, nekik NAV jövedelem igazolás szükséges az igényléshez.

Általában 200 ezer és 5 millió forint között igényelhető, maximum 7 éves futamidőre. A törlesztőrészlet a legtöbb banknál garantáltan fix a futamidő végéig.

Az okos döntéshez itt is bízza magát független szakértőre, aki díjmentesen Ön elé tárja a jelenleg aktuális lehetőségeket, és az apróbetűs részekből kiemeli az Ön kockázatának megítéléséhez szükséges információkat, hogy magabiztosan, teljes felelősséggel dönthessen.

Ez az oldal cookie-kat használ a hitelesítés, a navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával elfogadja, hogy a következő típusú cookie-kat kínálhatjuk eszközén.
További információ Ok Elutasítom