Szabadfelhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású hitel olyan kölcsön, amelynek összege bármire fordítható, nincs elszámolási, számlabemutatási kötelezettsége az adósnak. Eme hiteltípusnak célja a lakosság olyan kiadásainak a finanszírozása, amelyekre lakáshitelt nem tudnak igénybe venni. Ez a hitel bármire szabadon felhasználható, szükséges hozzá egy tehermentes ingatlanfedezet.

A lakáscélú hiteleken kívül gyakran a szabad felhasználású jelzáloghiteleket is lakáshitelnek nevezik.  Ennek oka talán az, hogy a lakáshitelnek,  és a szabad felhasználású jelzáloghitelnek is általában lakóingatlan a fedezete.

Ahogy a neve is mondja, szabadon, bármire felhasználható, a lehetőségek sora kimeríthetetlen. Megvalósítható belőle nagyobb fogászati beavatkozás, oktatás-tanfolyam díja, egy rég megálmodott utazás, felújítható a lakás, vagy vállalkozás indítható belőle. Határok nincsenek, mert ennél a típusú jelzáloghitelnél a bankok nem ellenőrzik, mire használja a hitelfelvevő a pénzt.

Adósságrendezés szabad felhasználású hitellel
A hitel lényege, hogy az Ügyfél meglévő tartozásait, hiteleit kiváltja, és egyetlen hitellé alakítja. Így egy olyan jelzálog fedezet mellett folyósított hitele lesz, melynek törlesztő részlete kevesebb mint az eredeti hitelek összességének, vagy futamideje lényegesen lerövidül.

 
Ez az oldal cookie-kat használ a hitelesítés, a navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával elfogadja, hogy a következő típusú cookie-kat kínálhatjuk eszközén.
További információ Ok Elutasítom