Lakástakarékpénztárak

A Lakástakarékpénztár egy olyan államilag támogatott megtakarítási forma, amely esetében az éves befizetéseket az állam 30%-kal – de maximum évi 72 ezer forinttal – megtoldja. Továbbá az LTP nem csupán betétgyűjtésre alkalmas, ugyanis a futamidő lejárta után a tulajdonos lakáshitel felvételére is jogosulttá válik, de ezt minden esetben érdemes összevetni az éppen aktuális piaci kamatokkal. 

Lakáshitel törlesztés lakástakarékkal

Nem csak ingatlan vásárlásra, vagy felújításra, de lakáshitel visszafizetésére is felhasználható a lakástakarék szerződés.

Mindenki igyekszik így-úgy takarékoskodni, de az LTP-k rendelkeznek a legmagasabb - 10% feletti - EBKM-mel. Előny még hogy biztonságos, tőke- és hozamgarantált (fix állami támogatás, fix betéti kamat), Kamatadó mentes, szabadon választható megtakarítási idő, és szabadon választható a megtakarítás összege is. Persze ezért vállalni kell azt, hogy a felvett pénzt csakis ingatlancélra használhatjuk fel, és ezt igazolni is kell.

Tehát lakáscélú hitel betörlesztésére is alkalmas, de mi tekinthető lakáscélú hitelnek? Melyet vásárlásra, építésre, bővítésre, felújításra, korszerűsítésre, vagy az előző hitelcélok kiváltására vettek fel.

Ez az oldal cookie-kat használ a hitelesítés, a navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával elfogadja, hogy a következő típusú cookie-kat kínálhatjuk eszközén.
További információ Ok Elutasítom