Hitelkiváltás

A hitelkiváltás lényege, hogy az évekkel korábban felvett hiteleket kedvezőbb feltételű hitelre cserélik, amelynek következtében a hitellel járó havi költségek jelentősen csökkennek, illetve megszűnik az adós kötöttsége (pl. számlaforgalmát előnyösebb számlatermékre terelheti át)

Meglévő hitelek kiváltásával nagymértékben csökkenthetik havi törlesztő részletüket. Mindez annak köszönhető, hogy míg akkoriban átlagosan 10-12 százalékos kamattal lehetett kölcsönhöz jutni, mára a jegybanki kamatvágások következtében a legjobb piaci – hitelkiváltásra is felhasználható – lakáshitelek kamata átlagosan 2,70-4,00% körülire csökkent.

A lakáshitel kiváltás célja, hogy az igénylő terheit csökkentse,  a kedvezőbb kondícióknak köszönhetően.  A kiváltásnak csak akkor van értelme,  ha ezzel jelentős pénzt takarít meg hosszútávon, mert figyelembe kell venni az ügylet költségeit,  melyek a kiváltásból eredően fennállnak.

Fontos tudni,  hogy a kiváltás akkor jöhet létre, ha a kiváltani kívánt lakáshitelünk  elmaradás nélkül volt fizetve, mert elmaradt törlesztések esetén nem találni bankot, aki  hitelt folyósítana.  Napjainkban már a bankok is egyre kisebb kockázatot vállalnak és, inkább nem foglalkoznak a problémás ügyfelekkel.

Fontos:  aki aktív KHR-es, az nem igényelhet  hitelt akkor sem,  ha a kiváltani kívánt lakáshitelt pontosan, elmaradás nélkül fizette.  Az aktív státuszból az elmaradás rendezése után az adós bekerül passzív KHR-be, ahonnan egy év után törlődik, s lehet újra hitelképes.

A korábban felvett jelzálog alapú hitelek (lakáshitel, építési hitel, szabad felhasználású jelzáloghitel) még jóval, magasabb kamatszinttel voltak elérhetők mint a mai konstrukciók. Ezért Ügyfeleim beleegyezésével nyomon követjük a felvett hiteleket, és 2-3 év elteltével – egy akkori egyeztetést követően – megnézzük, hogy az akkor érvényes banki körülmények között is a választott bank-e a legkedvezőbb, vagy érdemes lenne a hitelt átvinni máshová. Minden döntés az ügyfélé, mi azt vállaljuk, hogy jelezzük, ha a megváltozott piaci környezetben más bankkal jobban járna. Amennyiben szeretne élni a lehetőséggel, segítünk a hitel lezárásában és teljes körűen intézzük a hitel kiváltását – ugyanúgy díjmentesen.

Ez az oldal cookie-kat használ a hitelesítés, a navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával elfogadja, hogy a következő típusú cookie-kat kínálhatjuk eszközén.
További információ Ok Elutasítom