Slider

Lakásvásárlási és lakásépítési jelzáloghitel

A lakásvásárlási jelzáloghitel a lakáshitelek azon fajtája, amely esetében a cél, új vagy használt lakás, esetleg családi ház megvásárlása, és a pénzintézet a lakáshitelt egy ingatlan (pl. a megvásárolni kívánt ingatlan) fedezete, biztosítéka mellett nyújtja az adósnak.

A lakásépítési hitelek eme fajtája olyan építési munkákra igényelhetőek, amelyek eredményeképpen új lakás vagy családi ház „keletkezik”, illetve a már létező lakás vagy családi ház alapterülete bővül, esetleg a tetőtér kerül beépítésre, és a pénzintézet a lakáshitelt egy ingatlan (pl. a megépíteni kívánt ingatlan) fedezete, biztosítéka mellett nyújtja az adósnak.

bővebben

CSOK információ és ügyintézés

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) az új „szocpol”, a gyerekek után – Magyarország Kormánya által – nyújtott vissza nem térítendő támogatás. A CSOK szabályozásának változásait érdemes időről-időre figyelemmel kísérni, mivel a Kormány az otthonteremtési kedvezmény feltételeit folyamatosan lazítja.

bővebben

Szabad felhasználású jelzáloghitel

A szabad felhasználású hitel olyan kölcsön, amelynek összege bármire fordítható, nincs elszámolási, számlabemutatási kötelezettsége az adósnak. Eme hiteltípusnak célja a lakosság olyan kiadásainak a finanszírozása, amelyekre lakáshitelt nem tudnak igénybe venni. Ez a hitel bármire szabadon felhasználható, szükséges hozzá egy tehermentes ingatlanfedezet.

bővebben

Hitelkiváltás

A hitelkiváltás lényege, hogy az évekkel korábban felvett hiteleket kedvezőbb feltételű hitelre cserélik, amelynek következtében a hitellel járó havi költségek jelentősen csökkennek, illetve megszűnik az adós kötöttsége (pl. számlaforgalmát előnyösebb számlatermékre terelheti át)

Meglévő hitelek kiváltásával nagymértékben csökkenthetik havi törlesztő részletüket. Mindez annak köszönhető, hogy míg akkoriban átlagosan 10-12 százalékos kamattal lehetett kölcsönhöz jutni, mára a jegybanki kamatvágások következtében a legjobb piaci – hitelkiváltásra is felhasználható – lakáshitelek kamata átlagosan 2,70-4,00% körülire csökkent.

bővebben

Személyi hitelek

Nagy általánosságban elmondható, hogy személyi kölcsönre akkor van szükségünk,  ha valami váratlan esemény folytán kisebb-nagyobb összegre van szükségünk. A személyi kölcsönökről elmondható,  hogy magasabb kamatozásúak, mint a hagyományos lakáshitel, melyek jelzálog alapúak, tehát a kölcsön fedezete az ingatlan.

A hirtelen jött kiadásokra egy lehetőség, a mára már elég konszolidált kamatokkal és feltételekkel bíró személyi kölcsön, amit az esetleges kedvező feltételek ellenére is alaposan fontoljuk meg, hogy mire vesszük fel! A lehetőségek tárháza végtelen, a fogászati beavatkozástól, a képzéseken át, adósság rendezésre, és van aki még az ajándékvásárlásra is, tehát sok mindenre lehet jó. Ezek megvalósításához jelenleg számtalan megoldás lelhető fel a piacon.

bővebben

Lakástakarékpénztár

A Lakástakarékpénztár egy olyan államilag támogatott megtakarítási forma, amely esetében az éves befizetéseket az állam 30%-kal – de maximum évi 72 ezer forinttal – megtoldja. Továbbá az LTP nem csupán betétgyűjtésre alkalmas, ugyanis a futamidő lejárta után a tulajdonos lakáshitel felvételére is jogosulttá válik, de ezt minden esetben érdemes összevetni az éppen aktuális piaci kamatokkal.

bővebben
Ez az oldal cookie-kat használ a hitelesítés, a navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával elfogadja, hogy a következő típusú cookie-kat kínálhatjuk eszközén.
További információ Ok Elutasítom