Slider

Decemberi hitelcsemege: az áruhitel és személyi kölcsön, melyet akár 30 perc alatt is a számlánkon tudhatunk

Értékelés:
(0 szavazat)

Az ünnepi szezon legkeresettebb banki termékei az áruhitelek és a személyi kölcsönök. Az előbbiek jellemzően az áruházakban igényelhetők, az utóbbi igénylésének egyik legfontosabb jellemzője a gyorsaság. Az igénylést követő pár napon belül már pénzhez juthat az ügyfél, de ha az adott bank ügyfele az igénylő, még gyorsabb a folyamat és jóval kevesebb dokumentumot is elég benyújtani, hiszen rálát az ügyfél számlaforgalmára. Volt olyan személyi kölcsön igénylés, amely után 30 percen belül az ügyfél számláján volt az igényelt összeg.

Az idei évben a személyi kölcsön piacon robbanás következett be, hiszen az év első 10 hónapjában 71 százalékkal több személyi kölcsönt vettek fel az emberek, mint az elmúlt év, hasonló időszakában.

Átlagosan 1 millió forintos az igényelt személyi kölcsön összege, és alapvetően három hitelcélra igénylik az ügyfelek: ingatlan felújításra, autóvásárlásra, és korábbi hitelek kiváltására.

Ez a három hitelcél az igénylések körülbelül kétharmadát jelenti, a fennmaradó egyharmadnyi részt családi eseményekre, utazásra veszik igénybe.

Ezen hitelek kamatai nemrégiben 20-25%-on mozogtak, idén ott tartunk, hogy akár 6,99 százalékos fix kamattal is hozzá lehet jutni személyi kölcsönhöz, jövedelem átutalás esetén. Ezzel szemben a ma elérhető átlagos szabad felhasználású jelzáloghitel kamata 5,5 százalék, vagyis ezek alapján kijelenthetjük, hogy a gyorsaságot is figyelembe véve a személyi kölcsön mára reális alternatívájává vált a szabad felhasználású jelzáloghiteleknek.

A személyi hitelekre jellemző az adósbesorolás, itt az egyik legfontosabb paraméter, hogy milyen bevételei, kiadásai, és meglévő törlesztései vannak az ügyfélnek, és ehhez képest mekkora terhet fog jelenteni az igényelt hitel törlesztése. Ezen paraméterek megfelelő arányával érhetjük el, hogy alacsonyabb kamatot kapjunk.

 

Az okos döntéshez itt is bízza magát független szakértőre, aki díjmentesen Ön elé tárja a jelenleg aktuális lehetőségeket, és az apróbetűs részekből kiemeli az Ön kockázatának megítéléséhez szükséges információkat, hogy magabiztosan, teljes felelősséggel dönthessen.

Megjelent: 410403 alkalommal Utoljára frissítve: 2017. február 08., szerda 10:36
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Ez az oldal cookie-kat használ a hitelesítés, a navigáció és egyéb funkciók kezelésére. Honlapunk használatával elfogadja, hogy a következő típusú cookie-kat kínálhatjuk eszközén.
További információ Ok Elutasítom